Participaties

Jan Roodzand is als initiatiefnemer en partner betrokken in een tweetal initiatieven die in de subpagina’s nader zijn toegelicht:

Vanaf 2011 in Ruimteschepper, samen met Douwe Blanksma en ondersteunt door ThePeopleGroup van Bas van Laar zijn inmiddels zo’n 50 geo-experts betrokken bij een organisatie die de geo-expertise van zelfstandige professionals bundelt. Kennis speelt een belangrijke rol, naar de deelnemers toe, maar ook vanuit de gebundelde kennis naar de martk. Hetzij via het inzetten van de deskundigen, hetzij via kennisproducten. Via de Kenniskring organiseert Ruimteschepper maandelijkse interessante onderwerpen bij boeiende (geo)gebruikers waar naast de zelfstandige geo-professionals ook geo-geinteresseerden van eindgebruikers en geo-bedrijven enthousiast aan deelnemen.

In het najaar van 2012 is Net4s gestart, samen met Cas Disse en Dimitry Dekker ondersteunt deze organisatie beheerders van complexe infrastructuren in het op orde krijgen en houden van de asset gerelateerde data. Kwaliteit en ontzorgen van (het management) de organisatie zijn de sleutelworden, gerealiseerd via innovatieve methodieken op basis van jarenlange ervaring in dit werkveld.

Hoewel het separate initiatieven zijn, versterken zij elkaar.  Zo levert Net4s bijvoorbeeld opdrachtgevers waardevolle oplossingen waarin Ruimteschepper experts betrokken kunnen zijn. Andersom is de expertise m.b.t. geo (Roodzand Advice) en asset data kwaliteit (Net4s) een relevante meerwaarde in de dienstverlening van Ruimteschepper.

 

Jan Roodzand is vanaf 2013 ook lid van de raad van advies van Addwhere, een nieuwe organisatie die zich richt op het ondersteunen van bedrijven met krachtige locatie-gebaseerde analyses en praktische toepassingen.

De mensen van Addwhere geloven in de kracht van locatie. Waarom? dan 80% van alle bedrijfsgegevens die worden opgeslagen zijn verbonden met een locatie.  Addwhere voegt de “where” aan je bedrijfsgegevens toe en maakt ze zo geschikt voor geografische analyses.